Start
Over ons
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
2008 foto's

De videoclip

De videoclip

De videoclip

De videoclip

Schijtmuziek


Ben’k ’s avonds wezen stappen, lekker een pilsje happen

Kom ik thuis met een stuk in mijn reet

Dan moet ik even zitten, voordat ik ga pitten

Zodat ik dan even lekker uitzweet.

Aan gaat de tv om een uur of twee

Altijd weer dezelfde kliek

Hoe krijg ik iets schoon, natte wijventelefoon

En die verschrikkelijke schijtmuziek


Ik word wat pips van die videoclips

Bij the Box en MTV

Een monotone dreun en verder veel gekreun

Nee die herrie die moet ik niet

Weer een zwarte vent met in z’n broek een tent

Om hem heen alleen maar hoer

Die lopen maar te geilen, kijk die mietjes toch eens kwijlen

En o wat zijn ze toch stoer, met hun


Schijt muziek

Schijtmuziek (2x)


Zonnebril op raar petje op z’n kop

Een tattoo groot op zijn rug

Steentje in z’n tanden en maar gek doen met z’n handen

Hij kan zo naar de inrichting terug

Van de boys in de straat geen enkel woord kwaad

Die debiel is hun grote held

Hij kan niet meer kapot, voor hun is hij god

Met z’n auto z’n vrouwen en geld


Plat gespoten, twee mannen doodgeschoten

Dan pas ben je cool

Het is tuig van de straat dus luister naar mijn raad

Geef ze maar de elektrische stoel

De teksten zijn plat, de muziek is gejat

Verder is het allemaal flauwe kul

Rappen op de beat, zo moeilijk is dat niet

Dat kan iedere boerenlul, op die

  

Vierfout slaat ook in 2008 weer toe

Wat dat betreft speelt het theater/ cabaretgezelschap inderdaad Hoog Spel, zoals ze hun programma terecht noemen.


Want de verwachtingen vanuit dit dappere dorpje zijn natuurlijk heel hoog gespannen, en dat wordt jaarlijks hoger. Probeer daar maar eens aan te voldoen…Tja. Ook dit jaar is dat weer heel aardig gelukt en dat de eerste verrassing er een beetje af is, af en toe, heeft natuurlijk meer te maken met die verwachtingen van de toeschouwers dan met de prestaties! Je kunt als gezelschap niet eeuwig blijven verrassen, al doe je nog zo je best; bovendien beginnen we de acteurs door en door te kennen: we weten wat ze kunnen, waar ze goed in zijn, wat hun slimme invalshoeken zijn en waar de komische meligheid een kans krijgt….Je hebt wereldsteden en je hebt werelddorpjes; en het blijft dus wonderlijk dat zulke uitgekiende en verzorgde avondjes uit zo’n werelddorpje te voorschijn komen!

Want ook dit jaar kan de verwende Vener verzuchten: Hier is over nagedacht…Want de toegangskaart is benoemd tot Instapkaart/ Boardingpass..we zitten ineens in de vliegwereld! Aardig idee, aardig thema dus: de zaal als vliegtuigpassagiers. Daar kun je wel wat mee, zo’n ideetje kun je wel uitbuiten! En dat gebeurt dan ook, want in welk dorpshuis word je nu begroet door lieftallige stewardessen?! Na een paar jaar sluipt er steeds meer lef in dit gezelschap en dat is erg leuk om te zien.

Iedereen in het Veen geniet hiervan; maar ik denk als bescheiden toeschouwer dat er nog veel meer in zit als de spelers en vooral de bedenkers/ schrijvers, meer durven, meer diepgang, meer lagen durven aanbrengen in hun programma. Maar zoals gezegd: dat moet je durven en dat moet je vervolgens kunnen. Dat we genoten hebben staat buiten kijf; dat was ook wel te horen en te merken aan de reacties uit de zaal!

In deze korte recensie praat ik jullie een beetje bij door een paar sketches en liedjes onder de loep te nemen; niet alles, want de gemiddelde Vener moet zo langzamerhand zelf ook allang weten dat ie Vierfout niet mag missen. Wie dat wel doet: volgend jaar beter, sufkonten…


Schijtmuziek


Hier moest ik erg om lachen, want uiteindelijk zien we twee Hollandse houten klazen ten tonele verschijnen in hele verkeerde, hippe kleding..en een uitstekende tekst rappen, vergezeld door een stijvig maar gewaagd dansje. Heel goed bedacht en uitstekend gedaan; na afloop was het hele publiek blij, dat niemand iets gebroken had…Theater en cabaret is ook gevoel hebben voor effect..nou, dat was hier wel o.k.!


Gepiepeld


Deze sketch, voor de pauze, was buitengewoon uitgekiend in mekaar gezet. En dus grappig om mee te kunnen maken!


De televisie zit vol met dit soort quizzen, waar mensen voor lul gezet worden en dat was hier heel goed uitgebuit. AndrĂ© is een aanwinst voor Vierfout, want hij is de geboren droogkloot en dus perfect in deze rol…Alweer: je kunt dit soort sketches maar beter live zien, maar vondsten als de Hinkel Bonus, de Weg-ermee-kaart en de Bokitoronde laten zich niet navertellen… Kortom: zorg dat je er volgend jaar bij bent, dan kun je meepraten met je buren in het Veen! En wie er wel bij was, weet: dit was dik lachen geblazen.


De liedjes


Het gezang van de Vierfouters kan er aardig mee door; in de vorige afleveringen was het vooral Margriet die de breekbare liedjes prachtig voor haar rekening nam. Dat was nu dus anders: deze keer was gekozen voor ensemble nummers en Vierfout liet zien ook daar steeds beter mee uit de voeten te kunnen..ze hebben goed (bij elkaar) stemmenmateriaal. Niet erg krachtig, soms zoekend, maar hoe dan ook wel overtuigend, mede dankzij de teksten.


De laatste kijker- was een aardig liedje, al had het wat mij betreft best een coupletje korter gekund; datzelfde gold ook voor Balansventilatie: het Vathorstprobleem werd meerstemmig en helder neergezet. Leuk, dat ons Veens gezelschap dat even aan de orde stelde, al zou Vathorst dat ook zelf wel eens mogen doen…En petje af, want het woord Balansventilatie is nou niet bepaald een woord, waardoor je je als tekstdichter jubelend door laat inspireren. Zelfs wijlen Hazes had er met zijn rijmwoordenboekje niet mee uit de voeten gekund…


Het komische hoogtepunt van de liedjescyclus was Aarsgewei;  een erg komisch liedje over een meisje/ vrouw, dat graag mee wou doen met de diverse modes. En dus een tattoo/ tatouage liet zetten pal boven haar kont.Van een gewei..met erg veel lol en ook goed gezongen. En aan het eind werd die kont ook nog eens met veel overgave onthuld door Ronald Ossendrijver, die vroeger als Keutervoorzitter al liet zien veel gevoel voor humor te hebben, maar dit ook nu weer deed.

O.a. als de zoetsappige Bob Ross en ook in het sketchje Bestemming. Daar was ie een overtuigende duivel, nijver bezig in de hel. Laat dat maar over aan hem. De grap kwam er helaas niet helemaal uit, de clou viel een beetje dood. Maar Ronald, in zo’n pak is sowieso altijd leuk…!


De ziel


Ach, theater is soms zo simpel. Al die high tech dvd’s , al dat geknutsel met die slimme en verlichte decordozen: het ziet er schitterend verzorgd en uitgekiend uit. En dat blijkt soms nauwelijks voor nodig als je een sterk idee en een sterke tekst hebt. Bleek ook nu weer uit dit stukje. De zaal zat ademloos te luisteren en te kijken….


Een fraaie foto van de oude Dissel; en een voice over die het verhaal van die ouwe Dissel vertelde. Simpeler kan het niet. Ontroerender ook niet. Om je verhaal te vertellen is er weinig meer nodig, blijkt dan…


Zoals gezegd, in mijn inleiding: ga maar wat verder, soms mag je ook wat minder uit zijn op de lach? Veners zijn slim genoeg: ze willen graag pret hebben, maar niemand heeft hen verboden om af en toe na te denken over belangrijker zaken! Vierfout kan daarbij helpen, want er blijft genoeg te lachen en tegelijkertijd genoeg om over na te denken als Vierfout aan de gang gaat…Tot volgend jaar dus!   


  

DE BRUILOFT FOTOGRAAF

BALANSVENTILATIE

HET MOONLIGHT TRIO

DE STRIJD