Start
Over ons
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
2010 foto's

De videoclip

De videoclip

De videoclip

De videoclip

Melodie - Jesus he knows me – Genisis


Elke weekend wat

 

Woon hier net een maand of vier

Een huis in de Rietschoven

Ik ben gek van modelbouw

Dat is mijn ding


Heb toevallig ook een buurman

Met dezelfde fijne hobby

Nu hebben wij gestart

Een modelvereniging


Nu willen we ons presenteren

Met onze club aan het dorp

Maar er is geen weekend meer over

Altijd wel iets


Want hier in dit dorpje

Is er altijd wat

Elke dag een flyer

Op de mat

Hier in dit dorpje

Nooit eens vrij

Een weekend niets te doen is er echt nooit bij


Voor elke groep een clubje

Voor dames en bejaarden

Bierdrinkers, sporters

De jeugd en weet ik veel


Regelen echt van alles

Elke weekend weer een feestje

frikadellen eten

Tot aan toptoneel

 

De hele club gaat schaatsen

Of Sinterklaas die komt

laat er iemand een flinke boer

gaat de vlag weer uit


Want hier in dit dorpje

Is er altijd wat

Elke dag een flyer

Op de mat

Hier in dit dorpje

Nooit eens vrij

Een weekend niets te doen is er echt nooit bij


Al die clubjes hebben dit jaar jubileum

Dat wordt natuurlijk weer groots gevierd

En anders verzinnen ze wel een nieuw feestje

Als er maar flink kan worden gebierd

Iedereen helpt ook altijd mee

Veners hebben ADHD


Kan op een zangkoor

vogels gaan fokken

naar de kerstmarkt

Of dorpsdag


Cultureel of sporten

Muziek ga zo maar door

Waar tussen moet ik kiezen

Slecht voor mijn hartslag


Zet ik thuis de teevee aan

Val ik bijna uit mijn bed

Wat ik de week moet doen

Komt op de glaset


Want hier in dit dorpje

Is er altijd wat

Elke dag een flyer

Op de mat

Hier in dit dorpje

Nooit eens vrij

Een weekend niets te doen is er echt nooit bij


  

Eén groot circus (2010)

            

Als Vierfout het podium van de Dissel betreedt is het meestal een bonte kermis van de meest uiteenlopende stukjes en liedjes. Dit jaar pakten ze het eens anders aan, nou ja: het heette anders. Geen kermis maar een heus circus! Dat begon al meteen bij de ingang toen de bezoekers allemaal een cazoo cadeau kregen, want kosten noch moeite worden gespaard door de artiesten. Niet iedereen weet hoe een cazoo werkt, en ook niet iedereen kan zich beheersen met als gevolg dat er af en toe een schor geluid klonk, nog voor de voorstelling goed en wel begonnen was.

Maar toen werd ook meteen duidelijk waar die mondtoeter voor bedoeld was: ze waren bij het bouwen van de Dissel van alles vergeten, maar toch vooral ook een orkestbak. Dus de zaal werd verzocht om met zijn allen voor orkest te spelen en zo zat iedereen al pal aan het begin van de avond met roodaangelopen koppen een ingewikkeld doch vrolijk circusdeuntje te cazooën. Afijn: dan ben je meteen wakker..


En wakker bleef je ook wel in de rest van de voorstelling: want wie herinnert zich niet die glazen kast voor de V&D waar een apenorkestje vrolijk zat te spelen, na inworp van een muntstukje? Die was voor de gelegenheid weer eens uit de opslag gehaald en stond opeens op het Disselpodium..het zag er buitengewoon levensecht uit, de muziek en de aankleding deugden van alle kanten en de stramme muzikanten deden hun werk voorbeeldig, al kregen ze onderling de heftigste ruzietjes. Maar dat is logisch voor wie al zo lang in een glazen bak in de opslag heeft gestaan..dat zou u ook hebben! Het was al met al een komisch en zeer levensecht gebeuren…


De openingstune vervolgens van het legendarische Cheers ging over dimS, en daarna was de ambtenarij aan de beurt om door Verfout komisch onder handen te worden genomen. Boer Koen wou een hok bouwen voor drie kippen en een haan, maar dat gaat in Amersfoort (en waar dan ook…) zo maar niet. Dus werd hij van het kastje naar de muur gestuurd, d.w.z. van hot naar her en weer terug langs drie loketten. Landbouw, Milieu en Hinderwet. Boer Koen raakte daar steeds meer van in de war, verhaspelde zijn hele verhaal tot een enorme warboel en kwam er na verloop van al die hilarische ellende achter, dat die Hinderwet er alleen maar toe diende om de burgers zo veel mogelijk te hinderen…tot grote schrik van de ambtenaren, die zich meteen voornamen om het allemaal nog veel ingewikkelder en onbegrijpelijker te maken! Want het is natuurlijk niet de bedoeling dat wij burgers doorkijgen hoe het allemaal werkt!


Na de ontspoorde ambtenaren kwamen de ontspoorde gekken, die hun verhaal kwamen doen bij een mevrouw in een witte jas. Een generaal en een stotterend en verlegen kereltje; heel langzaam kwamen we erachter dat hun enthousiaste en verwarde verslag ging over het bezoek aan een voetbalwedstrijd in de ArenA. Knap bedacht, deze act, want de werkelijkheid van deze heren was geheel anders dan de echte werkelijkheid, al kennen wij die zelf natuurlijk ook niet altijd: het is maar wat je ziet en wat je daarvan maakt! Afijn, zo hadden die andere supporters waarschijnlijk heel bezorgde moeders, want ze moesten allemaal capuchons en sjaals dragen, zodat ze geen kou zouden vatten! Dat kwam later goed uit, toen de ramen in de trein eruit vlogen, want toen werd het toch behoorlijk frisjes! De mensen bij de toegangen bleken heel hartelijk: ze omhelsden en betasten de gasten uitgebreid! Bovendien waren er waarschijnlijk veel zieke mensen, want iedereen slikte de hele tijd pilletjes. En wat leuk was om naar te kijken was die hondenuitlaatservice die de hele tijd rond het voetbalveld liep…afijn: de grappen buitelden over mekaar, komisch geschreven en aanstekelijk neergezet! En zoals het een goed circus betaamt kwam daarna het paardendressuurnummer; een prima ensemblenummer want stalmeesteres Margriet had de wind er goed onder! Leuk om te zien, uitgekiende muziek en een perfect ingestudeerd en aangekleed nummer. Een goed nummer dus om daarna de pauze in te gaan en alvast even na te praten en na te genieten!


Na de pauze


Vierfout heeft wel meer aardige woordspelingen in zijn programma, en het volgende onderdeel schoonheidssalon Help mich was daar een raak voorbeeld van! Als twee overduidelijke hetero’s nichterig gaan spelen wordt het natuurlijk al gauw leuk, en dat was ook met deze Harm en Lucien het geval…Ze zetten een paar kibbelende mietjes neer, met nichterige valse grapjes en dat werkte dus heel goed bij de zaal. Bovendien zaten er wat grappen in over Koentje en Botje, en herkenning zorgde zoals altijd voor een uitbundige lach bij het publiek. Het gesprek kwam op linedance, waar de ene nicht wel, en de andere nicht absoluut niets mee had. Vervolgens deden ze me hun tweetjes een goede en alweer uitgekiende demonstratie linedance, waarna het hele ensemble dat nog eens dunnetjes overdeed…Perfect ingestudeerd, en erg leuk en vitaal om te zien! Daarna had het gezelschap zich afgevraagd of we ons deze nog herinnerden..en kwam met een hele serie reclameboodschapjes te voorschijn, waarbij de zaal mee mocht zingen. Dat lukte een beetje, maar niet bij ondergetekende want ik weet al jaren hoe mijn afstandsbediening werkt en sla alle reclames dus hardnekkig over. Gelukkig voor VierFout gold dat dus niet voor iedereen…

Daarna kwam het Cirque du (des) chiens, met als stalmeesters een snelle Ronald en al even snelle Margriet. De honden vlogen ons om de oren, en de ene truc was nog bizarder dan de andere! Want we kennen allemaal de truc van het doorgezzagde weesmeisje, maar voor de truc van de doorgezaagde hond moest je dus echt deze avond naar de Dissel in Hooglanderveen! Voor de acts Elk weekend wat, en een rake persiflage over het gehannes rond de Hoiberg verwijs ik u graag door naar de DVD die van dit programma binnenkort verkrijgbaar is; die weet u vast wel te vinden! Boordevol grappen, teveel om op te noemen en zoals ik elk jaar aanraad: zorg dat je erbij bent, bij dit soort voorstellingen! Want zoveel is er nou ook weer niet te doen in het Veen, althans op cabaretgebied! Dus geniet maar als dat eens kan! Kortom: tot volgend jaar…!

DE BRUILOFT FOTOGRAAF

HET ABC

HET MOONLIGHT TRIO

COMPILATIE