Start
Over ons
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
2012 foto's
Compilatie

De videoclip

De videoclip

De videoclip

De videoclip

De Manager.                                       Melodie: “op fietse”, Skik


Op de lagere school viel hij niet echt op

Deed wel zijn best maar vaak voor nop

Want echt veel snappen nee, (rust) dat deed hij niet

Leraren waren niet in hun sas

Hakken over de sloot naar de volgende klas

Maar echt iets boeien nee (rust) dat deed hem niet

Eig’lijk nooit echt een vak geleerd

Z’n handen staan hopeloos verkeerd

Dat kan hem allemaal, maar weinig schelen

Niemand maakte zich voor hem sterk

Wat krijgt zo’n vent later voor werk

Maar aan het einde van de rit kwam het toch wel goed


Refrein:

Hij’s manager, hij’s manager, hij’s manager geworden

Niemand weet echt wat hij doet maar hij vindt het wel in orde

Hij’s manager, hij’s manager, hij’s manager geworden

Hij vindt het allemaal wel best zo


Speelt de hele dag de mooie meneer

Schuift wat stapels papier heen en weer

En vindt zelf dat hij heel erg (rust) belangrijk is

Geen idee wat zijn afdeling doet

En toch tegen anderen zeggen hoe het moet

Omdat er wordt gezegd dat hij heel belangrijk is

Vroeger als kleine jongen begreep hij al

De beste stuurlui staan aan wal

En daar kun je ook nog je beroep van maken

Likken omhoog, trappen omlaag

Verder braaf doen wat directie vraagt

Loopt de hele dag zijn mail achterna en weer een schaal erbij


Refrein.


De hele dag bezig met vergaderwerk

Met an’dre baasjes samen sterk

En natuurlijk aan het einde van de dag, een etentje

Succes komt door zijn kwaliteit

Falen is niet zijn vr’antwoordelijkheid

Jasje aan, stropdas voor, die bonus komt vanzelluf


Refrein 2X  

Het begint er op te “liken op herhaling

De veelbelovende combinatie Vierfout, Heleen van der Meer, Ronald Ossendrijver, Koen van de Grift, Jos Boersen en Margriet Hersevoort, ging op herhaling. Om 8 uur krijg ik een kop koffie aangeboden terwijl het publiek binnenstroomt. Om iedereen een plaats te bieden worden de overbekende tribunes binnengereden.


In de zaal is de opstelling van de cameraman van de Glaset al in productie. Voor de techniek van het licht en geluid zitten Jos Hersevoort en Peter Attevelt achter de knoppen. In het decor staan een aantal kubussen opgesteld. Het licht gaat uit, de projectie op een groot scherm start.

De voorstelling is begonnen.

De spelers nemen plaats op de kubussen. Ze nemen het publiek met naar een callcenter.

Het verhaal is mooi opgebouwd en wordt prettig gecombineerd met uitstapjes naar alledaagse anekdotes over telefoonirritaties en perikelen. Het eindigt in een rap in samenspel met lichteffecten.


Frank Smit en Rob Gooch zijn de toneelmeesters die steeds tussen de sketches het decor aanpassen voor het volgende optredens.


Op zoek naar een klote vakantie is de volgende sketch. Eerst gaan Jos en Heleen naar het reisbureau. Er volgt een bonte verzameling van maffe scènes aan elkaar die uiteindelijk de gewenste reis oplevert.

Op het vakantieadres is alles echt klote. Ronald als Duitser Heinz Sandwich spread wordt stevig te kakken gezet. Ook het verschil tussen all inclusief en ultra all inclusief boeking wordt duidelijk. Het gesprek met de allochtone schoonmaakster wordt door het taal probleem een ludiek onderwerp. Uiteindelijk lost de directeur van het ressort het probleem op.


De muzikale ondersteuning bij de liedjes, die worden gezongen door Margriet en Heleen, wordt verzorgd door Eelco op de gitaar. Eelco geeft een aantal fantastische solo optredens.


Na de wisseling van het decor bevinden wij ons in moordspel. Inspector Jack Jones uit Chicago staat voor de moeilijke taak de moord op te lossen. Woordspelingen afgewisseld met ludieke momenten op plaats delict zijn van begin tot aan het eind onderhoudend.


De videoclip over tuinonderhoud. De verwaarloosde tuin wordt door hovenier Tuin en Zo omgetoverd tot een Koninklijke tuin.


Wie kent het niet. De discussies tussen man en vrouw over de inkopen bij de Lidl. De irritaties en hilariteit over het te kopen artikel zijn onderdeel van de sketch.


De gitaarsolo gelijk Jimmy Hendrix van Eelco luid de pauze in. tijdens de pauze zijn er leuke reacties te horen van de bezoekers.


 De voetbal sketch is nieuw in het repertoire. De mannen kijkend naar een wedstrijd van het Nederlands elftal op tv scherm wordt regelmatig onderbroken door domme vragen of opmerkingen van de vrouwen. Bij de betweters neemt irritatie grote vormen aan. De tegenstellingen worden hilarisch en de mannen vertrekken en de dames kunnen eindelijk zappen.


Rambo verschijnt op het grote scherm. Hij raakt gewond in Hooglanderveen. Gelukkig kan hij eerste hulp krijgen bij Gerton Jansen fysiotherapie.

Sociale media een onderwerp van de toekomst. De termen twitteren , pingen, games, mailen, face- book, hyves en de nieuwste apps, alles komt langs. Ook Koen zonder een mobieltje om met elkaar te communiceren. Conclusie geen contact te krijgen met cyberspace gekken.


In de rouwwinkel zijn Koen en Margriet de verkopers. Het wordt een woordspel met duidelijke accenten op de gevolgen van overlijden. Zoals zak en as, vro-lijk, verr-as-me en As-trid. Het concept is simpel, maar juist deze eenvoud resulteert regelmatig in hilariteit. Zeker wanneer Jos als vertegenwoordiger van de bekende Tina T(urn)-er vazen.


Op de daken in Vathorst ontmoeten de Kerstman en Sinterklaas elkaar. Het wordt een cultuur strijd tussen Europa en Amerika. Dan verschijnt Hennie Rouwhorst (Margriet) van het welkoms comité Hooglanderveen op het toneel. Bemiddelen en de voordelen van Hooglanderveen worden in de etalage gezet. Dan komt Teun van de Plas om de Hoek en wanneer zijn mobiel afgaat, brengt de schaterlach van zijn broer de zaal in extase. De sneren richting naar Vathorst worden duidelijk herkend in zaal.


Met een mooi slotlied komt er een einde aan de avond.

Er waren liedjes, dialogen, filmprojecties en geslaagde sketches die in een uitstekende vorm en luchtige wijze zijn gebracht. Het publiek heeft genoten en gelachen.


  

COMPILATIE

HELPDESK

DE ROUWWINKEL

DE WEDSTRIJD